Verkiezingen 21 maart 2018

Op 21 maart a.s. gaat Amsterdam naar de stembus: er wordt dan gestemd voor de gemeenteraad; de nieuwe stadsdeelcommissies en het referendum over de Sleepwet. Hieronder vindt u achtergrondinformatie over de verkiezingen. Binnenkort vindt u hier ook een stemwijzer.

Stemwijzer

Stemwijzer voor Amsterdammers

Verkiezingsnieuws

Meer verkiezingsnieuws

Achtergrondinformatie

Alle kandidatenlijsten. Kandidaten gemeenteraad: D66, PvdA, VVD, SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, CDA, Partij van de Ouderen, 50PLUS, Bij1, ChristenUnie, DENK, Forum voor Democratie, Piratenpartij, SGP.

Verkiezingsprogramma’s gemeenteraad: D66, PvdA, VVD, SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, CDA, Partij van de Ouderen, 50PLUS, Bij1, ChristenUnie, DENK, Forum voor Democratie, Piratenpartij, SGP.

Database Amsterdamse Politici

Tijdpad

Begin februari 2018
De lokaties van de stembureaus worden bekendgemaakt op de website van de gemeente.

Maandag 5 februari 2018
Inleveren kandidatenlijsten voor stadsdeelcommissies (stadsloket) en gemeenteraad (centraal stembureau, Jodenbreestraat).

Donderdag 8 maart 2018
De kandidatenlijsten voor de stadsdelen en de bestuurscommissies worden huis-aan-huis bezorgd en zijn ook beschikbaar via de website van de gemeente.

Woensdag 21 maart 2018
Verkiezingen. De reguliere stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur.

Vrijdag 23 maart 2018
Vaststelling van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezing tijdens een openbare zitting in de Boekmanzaal van het Stadhuis, Amstel 1, om 10.00 uur.