Minister onderzoekt aanpak Biro

14 maart 2018 • nua

Minister Cora van Nieuwenhuizen wil dat Amsterdam de mogelijkheid krijgt om het parkeren van Biro’s op de stoep te verbieden voor mensen die niet gehandicapt zijn. De nieuwe regels mogen geen extra rompslomp opleveren voor gehandicapten. Dat liet ze gisteren weten in antwoord op vragen van Matthijs Sienot (D66). »»

VVD denkt aan vrachtautoverbod Stadhouderskade

5 maart 2018 • nua

Rik Torn (VVD) wil weten of maatregelen nodig zijn om vrachtverkeer te weren op de Stadhouderskade om zo de verkeersveiligheid te bevorderen. Er hebben verschillende dodelijke ongelukken plaatsgevonden, onder meer bij de Ferdinand Bolstraat. Bij veel ongelukken waren vrachtauto’s betrokken, aldus Torn, die zegt dat bewoners zich zorgen maken over de verkeersveiligheid. »»

Vierhonderd Biro’s in Amsterdam

31 januari 2018 • nua

Inmiddels rijden er vierhonderd Biro’s rond in Amsterdam, meldt NRC Handelsblad. Zestig procent zou van bedrijven zijn en de rest van particulieren. De miniauto’s, die vooral in Zuid en Centrum voor zouden komen, rijden op fiets- en voetpaden en parkeren gratis op de stoep. De gemeente wil hier iets aan doen, maar dat gaat nog wel even duren. »»

Amsterdam scoort ‘ondergemiddeld’ als fietsstad

16 januari 2018 • nua

Amsterdam scoort ‘ondergemiddeld’ als fietsstad. Dat is althans de uitkomst van de verkiezing van de de Fietsstad 2018, georganiseerd door de Fietsersbond. De verkiezing is gewonnen door Houten. »»

Stadsdeelpartijen willen in gemeenteraad

7 januari 2018 • nua

Vorig jaar bleek uit een analyse van OIS dat kleine partijen zoals M+ en Nieuw West ’81 weinig kans maken bij de verkiezing van de nieuwe stadsdeelcommissies. Nu blijkt dat enkele stadsdeelpartijen zich juist hebben geregistreerd om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. »»

Artikelen 1-5 | Volgende