Fatima Elatik: Dit nieuwe systeem is kiezersbedrog

25 februari 2018 • nua

Op 21 maart stemmen Amsterdammers niet alleen voor de gemeenteraad en het referendum tegen de Sleepwet, maar kiezen ze ook stadsdeelcommissies. De nieuwe commissies hebben echter geen echte bevoegdheden. Fatima Elatik, jarenlang voorzitter van stadsdeel Oost, noemt dit in een interview op Oost-Online kiezersbedrog. »»

Verkiezingsprogramma’s: ‘straf discriminerende bedrijven’

24 februari 2018 • nua

PvdA, GroenLinks, SP, de PvdD, DENK en BIJ1 pleiten voor het straffen of buitensluiten van bedrijven of organisaties die discrimineren. D66 wil ‘desnoods met gepaste sancties komen’. Dat blijkt uit een analyse van de verkiezingsprogramma’s, uitgevoerd door Republiek Allochtonië. »»

‘Geen loondispensatie in Amsterdam’

16 februari 2018 • nua

GroenLinks wil dat Amsterdam niet meewerkt aan de uitholling van het minimumloon voor arbeidsgehandicapten en D66 is tegen tewerkstelling van mensen in de bijstand. Dat bleek uit de eerste twee bijeenkomsten in een serie verkiezingsdebatten van vakbond FNV. »»

De ‘slimme stad’ is geen verkiezingsthema

4 februari 2018 • nua

«Gemeenten die goedbedoeld ‘smart’ willen worden, leveren zich met huid en haar over aan technologiebedrijven en schenden de privacywetgeving,» zo concludeerde onderzoeksjournalist Saskia Naafs onlangs. Ook Amsterdam wil graag een smart city zijn, maar dit thema leeft nauwelijks bij politieke partijen. »»

Stemwijzer voor Amsterdammers

23 januari 2018 • nua

Nieuws uit Amsterdam heeft een stemwijzer gelanceerd voor de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart. Bezoekers kunnen hun mening geven over 19 onderwerpen waarover de raad het afgelopen jaar heeft gestemd. Vervolgens krijgen ze te zien hoe vaak het stemgedrag van de verschillende partijen overeenkwam met hun eigen standpunt. »»

Vorige | Artikelen 6-10 | Volgende