Deloitte voorspelt meer investeringen in hotels in Amsterdam

22 november 2017 • wikinews

Amsterdam is de meest populaire locatie in Europa voor investeringen in hotels, zo blijkt uit de European Hotel Investment Survey van Deloitte. Amsterdam probeert de groei van de hotelcapaciteit af te remmen, maar volgens Deloitte kan de stad juist meer investeringen verwachten. »»

Rekenkamer onderzoekt Wallen en Damstraat

20 november 2017 • nua

De Rekenkamer Metropool Amsterdam is een enquête gestart over veranderingen in het aanbod van winkels, restaurants en andere voorzieningen in de omgeving van de Damstraat en het Oudekerksplein. »»

IJssalons, kaaswinkels en fietsverhuurders

19 november 2017 • dirkmjk

In het centrum van Amsterdam zitten 177 zaken die zich op toeristen richten en winkels die eten en drinken voor directe consumptie verkopen. Daarbij zitten zeker 23 ijssalons, 24 kaaswinkels en 31 fietsverhuurders, zo blijkt uit een lijst (pdf) die de gemeente onlangs heeft gepubliceerd. »»

Amsterdam heeft geen zicht op gratis rondleidingen

2 november 2017 • wikinews

De gemeente Amsterdam heeft geen zicht op de omvang van gratis rondleidingen in de binnenstad, waar toeristen achteraf voor betalen in de vorm van een vrijwillige fooi. Ze weet ook niet of gidsen in dienst zijn bij touraanbieders en of er belasting wordt afgedragen over de inkomsten. Wel stelt ze dat het gebruik van contant geld het risico van belastingontwijking met zich meebrengt. »»

Geen aanwijzingen voor witwassen via geldautomaten in toeristenwinkels

24 oktober 2017 • wikinews

Het kan niet worden uitgesloten dat geldautomaten in toeristenwinkels worden gebruikt om geld wit te wassen, maar navraag bij politie, belastingdienst en OM levert geen concrete aanwijzingen op dat dit gebeurt. Dit heeft de gemeente Amsterdam onderzocht. De gemeente heeft aandacht gevraagd voor dit fenomeen bij de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst, De Nederlandsche Bank en Autoriteit Financiële Markten en de Financiële en Economische Recherche van de politie Amsterdam. »»

Vorige | Artikelen 6-10 | Volgende