Bewegende reclame: JCDecaux voert druk op

7 maart 2018 • nua

Reclamebedrijf JCDecaux vindt het ‘schokkend’ dat de gemeente overweegt om bewegende reclames aan banden te leggen. In een brief aan het stadsbestuur dreigt het bedrijf dat aanpassing van de regels ‘direct verstrekkende gevolgen’ zal hebben voor de dienstverlening van JCDecaux aan bezoekers en bewoners van Amsterdam. »»

Huurdersvereniging Centrum wil toerisme indammen

6 maart 2018 • nua

Huurdersvereniging Centrum wil dat Amsterdam verregaande maatregelen neemt om het toerisme en de toerismeindustrie in te dammen. Vorige maand bleek dat het toerisme veel sneller groeit dan tot nog toe was aangenomen. Wethouder Udo Kock zei tegen het Parool dat dit geen reden is om het beleid radicaal om te gooien: «Geen paniekvoetbal. We zijn al heel ver gegaan in het aanpakken van de overlast, maar we kunnen geen hek om de stad zetten.» »»

Voorlopig geen verbod op toeristische paardenkoets

27 januari 2018 • nua

De gemeente vindt toeristische paardenkoetsen in het centrum van de stad onwenselijk en wil dat ze op termijn verdwijnen, maar ziet geen mogelijkheid om ze voor april 2019 te verbieden. Wel wil de gemeente een vergunningenplafond instellen zodat er geen nieuwe uitbaters worden toegelaten. »»

‘Amsterdam heeft hoogste aandeel Airbnb van Nederland’

24 januari 2018 • nua

Amsterdam is niet alleen de stad met het hoogste absolute aantal Airbnb-listings van Nederland; ook in relatieve termen staat de stad bovenaan. Het aantal listings per inwoner is er hoger dan in Zandvoort, Bergen (N.H.) en Veere, meldt data-analist Nico van Gog op Twitter. »»

Gemeente wil misstanden in hotels aanpakken met vergunningplicht

5 december 2017 • nua

De gemeente is van plan om een vergunningplicht in te voeren voor hotels in Amsterdam Centrum. Aanleiding is een bestuurlijke rapportage over misstanden die zijn geconstateerd door de politie en de arbeidsinspectie (Inspectie SZW). »»

Artikelen 1-5 | Volgende