Lokfiets was geen uitlokking, ondanks goedkoop slot

31 december 2017 • nua

Een Amsterdammer die in 2014 werd betrapt met een lokfiets vindt dat hij slachtoffer is van uitlokking. Het gerechtshof Amsterdam gaat daar niet in mee. »»

‘Deelfietsen ook in Noord, Nieuw-West en Zuidoost’

21 december 2017 • nua

Als het aan de gemeente ligt, kunnen ook inwoners van Noord, Nieuw-West en Zuidoost in de toekomst gebruik maken van ‘deelfietsen’. In die stadsdelen wonen relatief veel mensen die nog geen gebruik maken van de fiets. »»

Pas na 2018 gratis stallen op CS, Bijlmer en Muiderpoort

10 december 2017 • nua

Per 1 januari worden nieuwe tarieven ingevoerd bij de fietsenstallingen van de gemeente. Het is de bedoeling dat je in de toekomst in Amsterdam 24 uur gratis kan stallen in alle stallingen van de gemeente en de NS, maar de NS gaat dit pas in 2019 of 2020 invoeren op Centraal Station, Bijlmer Arena en Muiderpoort. »»

‘Fietsers staan straks nog langer voor rood stoplicht’

8 december 2017 • nua

De Fietsersbond Amsterdam vreest dat fietsers in de toekomst nog langer voor rood licht staan te wachten. In het nieuwe Beleidskader Verkeersnetten staat namelijk geen streefwaarde voor een maximale wachttijd. De gemeenteraad bespreekt het beleidskader op 20 december. »»

Fietsmerk wil adverteren met fietskoeriers en bruid op bagagedrager

16 november 2017 • nua

Castingbureau Media Casting NL zoekt fietsers voor een reclame voor maker van retrofietsen Veloretti. Ze willen Amsterdamse fietstradities in beeld brengen als «een bruid achterop een fiets, dronken studenten die vastzitten in een tramrail, fietskoeriers die door de stad razen en een moeder met twee kinderen op de fiets en boodschappentassen aan het stuur». »»

Vorige | Artikelen 6-10 | Volgende