Gemeenteraadslid Marianne Poot (VVD) heeft vragen gesteld over wrakken in de Amsterdamse grachten. Sinds ik vijf jaar geleden de bovenstaande wrakkenkaart maakte is er niet zo bar veel veranderd: het aantal bergingen per jaar is misschien iets gedaald, misschien is er een lichte toename van het aandeel wrakken dat door de eigenaar wordt gelicht, stadsdeel Centrum is nog steeds verantwoordelijk voor ongeveer veertig procent van de bergingen en het Amstelkanaal is nog steeds een wrakkenhotspot. »»
De Amsterdamse gemeenteraad gaat meedoen aan het landelijke project Open Raadsinformatie, met als doel om informatie zoals voorstellen, notulen, moties en stemuitslagen beter toegankelijk te maken. Dit maakt het makkelijker voor onderzoekers, journalisten, belangenorganisaties en burgers om te analyseren hoe de stad wordt bestuurd. »»
Dit weekend hebben PvdA, SP en GroenLinks met een open brief in het Parool een links pact aangekondigd. De partijen zetten zich af tegen het ‘waardeloze’ regeerakkoord van het ‘christelijk-rechtse’ kabinet en kiezen voor een ‘een sociaal, duurzaam en solidair Amsterdam’. Het pact is tegelijk een aanwijzing dat de partijen na de verkiezing in maart 2018 samen een coalitie willen gaan vormen. »»
Op de website van de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek van de gemeente Amsterdam zijn veel gegevens te vinden, maar die zijn niet altijd even makkelijk te vinden. Dat probleem los je ook niet op door te googelen naar filetype:xlsx site:ois.amsterdam.nl
, want dat levert maar een fractie op van de beschikbare tabellen. »»
Sinds vorig jaar zijn er in de Kerncijfers Wijken en Buurten van het CBS geen cijfers meer te vinden over de Amsterdamse stadsdelen. De wijziging heeft niets te maken met de afbrokkelende macht van de stadsdelen. De reden is dat de grootte van de wijken en buurten in Amsterdam teveel afweek van de rest van Nederland, aldus CBS Infoservice. »»