Stadsdeelpolitici vernietigend over nieuwe stelsel, maar sommigen stellen zich toch weer kandidaat

21 januari 2018 • nua

Veel stadsdeelpolitici hebben een vernietigend oordeel over het nieuwe bestuurlijk stelsel dat ingaat na de verkiezing op 21 maart. Toch hebben sommigen zich opnieuw kandidaat gesteld, zo blijkt uit een raadpleging van Nieuws uit Amsterdam onder 29 leden van bestuurscommissies. Anderen vinden dit zinloos en gaan liever vrijwilligerswerk doen of actiegroepen ondersteunen. »»

Steeds meer meldingen muziekoverlast buiten het centrum

5 december 2017 • nua

In de stadsdelen buiten het centrum is het aantal meldingen van muziekoverlast de afgelopen jaren sterk toegenomen. Volgens de gemeente komt dit doordat melden wordt gestimuleerd, maar ook door de groei van het aantal evenementen en horecazaken in West, Zuidoost en Oost. »»

Huurdersvereniging woedend over verkoop Haarlemmerpoort

30 november 2017 • nua

Huurdersvereniging Centrum is woedend over het plan van woningcorporatie Ymere om de Haarlemmerpoort te verkopen, zo laat de organisatie weten in een persbericht. Het verkoopplan zou neerkomen op speculatie. »»

Veel auto’s rijden te hard op Amsterdamse Prins Hendrikkade

11 november 2017 • wikinews

Meer dan één op de zes voertuigen rijdt te hard op de Amsterdamse Prins Hendrikkade, zo blijkt uit controles van de politie. De straat is een zogenaamde ‘hot spot’ waar de afgelopen drie jaar 17 zware letselongevallen plaatsvonden. »»

Amstelkanaal blijft wrakkenhotspot

9 november 2017 • dirkmjk

Gemeenteraadslid Marianne Poot (VVD) heeft vragen gesteld over wrakken in de Amsterdamse grachten. Sinds ik vijf jaar geleden de bovenstaande wrakkenkaart maakte is er niet zo bar veel veranderd: het aantal bergingen per jaar is misschien iets gedaald, misschien is er een lichte toename van het aandeel wrakken dat door de eigenaar wordt gelicht, stadsdeel Centrum is nog steeds verantwoordelijk voor ongeveer veertig procent van de bergingen en het Amstelkanaal is nog steeds een wrakkenhotspot. »»

Vorige | Artikelen 6-10 | Volgende