Geen generaal pardon woningdelen

8 februari 2018 • nua

De gemeente ziet geen aanleiding om de 12.700 adressen waar sprake is van woningdelen in een keer te legaliseren. De fracties van D66 en VVD hadden daar in december om gevraagd. Begin dit jaar zijn de regels aangescherpt waardoor een vergunning voor kamerverhuur nodig is om een woning aan drie of meer personen te verhuren. »»

Le Monde lyrisch over Buiksloterham

26 januari 2018 • nua

De Franse krant Le Monde heeft een uitgebreid artikel gepubliceerd over de Buiksloterham in Amsterdam-Noord. Nadat ambitieuze bouwplannen door de crisis niet doorgingen, hebben de huidige bewoners bezit genomen van het gebied. Ze hebben het veranderd in ‘een stedelijk laboratorium waar ze experimenteren met nieuwe vormen van woningbouw, consumptie en het delen van bestaansmiddelen’. »»

Hoorzitting over invloed beleggers op vastgoedmarkt

5 januari 2018 • nua

Op dinsdag 16 januari organiseert de gemeenteraad een hoorzitting over de Amsterdamse vastgoedmarkt. De raad wil inzicht krijgen in de «kansen en de risico’s van het feit dat grote aantallen woningen op de Amsterdamse vastgoedmarkt beheerd worden door een kleine groep vastgoedbeheerders». »»

VVD en D66 willen generaal pardon woningdelen

27 december 2017 • nua

VVD en D66 willen dat de 12.700 adressen waar vorig jaar al sprake was van woningdelen gelegaliseerd worden, mits er geen sprake is van grote misstanden. Begin dit jaar zijn de regels aangescherpt waardoor een vergunning voor kamerverhuur nodig is om een woning aan drie of meer personen te verhuren. »»

Rochdale: ‘sluit buurten af voor nieuwe huurders zonder baan’

18 december 2017 • nua

In een interview in Nul20 suggereert woningbouwvereniging Rochdale om in sommige buurten alle vrijkomende woningen toe te wijzen aan huurders met een baan. De aanpak doet denken aan de omstreden Rotterdamwet. »»

Artikelen 1-5 | Volgende