Huurwoning voor expats is mogelijk discriminatie

9 maart 2018 • nua

In het verleden heeft het College voor de Rechten van de Mens bepaald dat een huurwoning niet uitsluitend aan expats mag worden aangeboden. De uitspraak is opnieuw relevant na de ophef over een woning in het voormalige ‘Slangenpand’, die te huur werd aangeboden ‘preferably for rent for expats’. »»

Geen generaal pardon woningdelen

8 februari 2018 • nua

De gemeente ziet geen aanleiding om de 12.700 adressen waar sprake is van woningdelen in een keer te legaliseren. De fracties van D66 en VVD hadden daar in december om gevraagd. Begin dit jaar zijn de regels aangescherpt waardoor een vergunning voor kamerverhuur nodig is om een woning aan drie of meer personen te verhuren. »»

Le Monde lyrisch over Buiksloterham

26 januari 2018 • nua

De Franse krant Le Monde heeft een uitgebreid artikel gepubliceerd over de Buiksloterham in Amsterdam-Noord. Nadat ambitieuze bouwplannen door de crisis niet doorgingen, hebben de huidige bewoners bezit genomen van het gebied. Ze hebben het veranderd in ‘een stedelijk laboratorium waar ze experimenteren met nieuwe vormen van woningbouw, consumptie en het delen van bestaansmiddelen’. »»

Hoorzitting over invloed beleggers op vastgoedmarkt

5 januari 2018 • nua

Op dinsdag 16 januari organiseert de gemeenteraad een hoorzitting over de Amsterdamse vastgoedmarkt. De raad wil inzicht krijgen in de «kansen en de risico’s van het feit dat grote aantallen woningen op de Amsterdamse vastgoedmarkt beheerd worden door een kleine groep vastgoedbeheerders». »»

VVD en D66 willen generaal pardon woningdelen

27 december 2017 • nua

VVD en D66 willen dat de 12.700 adressen waar vorig jaar al sprake was van woningdelen gelegaliseerd worden, mits er geen sprake is van grote misstanden. Begin dit jaar zijn de regels aangescherpt waardoor een vergunning voor kamerverhuur nodig is om een woning aan drie of meer personen te verhuren. »»

Artikelen 1-5 | Volgende