PvdO dreigt verkiezing in West mis te lopen

28 februari 2018 • nua

De Partij van de Ouderen dreigt niet mee te kunnen doen aan de verkiezing voor de stadsdeelcommissie in West doordat de steunverklaringen zijn zoekgeraakt. De partij vraagt de burgemeester om in te grijpen zodat ze alsnog mee kan doen aan de verkiezing. »»

Westerpost, Westkrant en Oost-Online meestgenoemde buurtwebsites

28 januari 2018 • nua

Reguliere media besteden weinig aandacht aan de stadsdeelpolitiek. Voor een deel vullen lokale websites en organisaties dat gat op, zo blijkt uit een peiling onder stadsdeelpolitici. De websites die zij het vaakst noemen zijn de Westkrant, de Westerpost en Oost-Online. »»

Stadsdeelpolitici vernietigend over nieuwe stelsel, maar sommigen stellen zich toch weer kandidaat

21 januari 2018 • nua

Veel stadsdeelpolitici hebben een vernietigend oordeel over het nieuwe bestuurlijk stelsel dat ingaat na de verkiezing op 21 maart. Toch hebben sommigen zich opnieuw kandidaat gesteld, zo blijkt uit een raadpleging van Nieuws uit Amsterdam onder 29 leden van bestuurscommissies. Anderen vinden dit zinloos en gaan liever vrijwilligerswerk doen of actiegroepen ondersteunen. »»

Geen aanleiding voor toezicht bij optreden Abou Jahjah

17 januari 2018 • nua

Er is geen Officier van Justitie aanwezig geweest bij een discussieavond over Israël afgelopen najaar, waar de publicist Dyab Abou Jahjah aan deelnam. Namens de VVD had Marianne Poot daar om gevraagd, maar het gemeentebestuur stelt nu dat er geen aanleiding was voor zo’n maatregel. »»

Bijstandsbond start crowdfundactie

2 januari 2018 • nua

De Bijstandsbond zit krap bij kas en is daarom een crowdfundactie gestart. De bond ontvangt geen structurele subsidie en de activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. Met de opbrengst van de crowdfundactie wil de bond meer doen om leden te werven, de organisatie te versterken en bijeenkomsten te organiseren. »»

Artikelen 1-5 | Volgende