Maandag verkiezingsfeest voor internationals

17 maart 2018 • nua

GroenLinks organiseert maandag een Rock the Vote voor internationals in Amsterdam. De lijsttrekkers van GroenLinks, PvdA, SP, D66 en VVD zullen hun ideeën voor Amsterdam pitchen. Naar schatting mogen 89.000 internationals hun stem uitbrengen bij de verkiezing aanstaande woensdag. »»

’SP en VVD kunnen zetels verliezen door collegedeelname’

16 maart 2018 • nua

Partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen gemiddeld 4 tot 8 procent bij de volgende verkiezing, zo blijkt uit onderzoek van het COELO. Gemiddeld is het verlies voor kleine collegepartijen groter dan voor grote collegepartijen, die meer invloed hebben op het beleid. »»

Vrouwen op de kandidatenlijsten

8 maart 2018 • nua

Landelijk is GroenLinks de partij waar de man/vrouw-verdeling op de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen het meest in evenwicht is, zo blijkt uit een analyse van het wetenschappelijk bureau van de partij (de analyse beperkt zich tot partijen die in tenminste 25 gemeenten meedoen). Hoe zit dat bij de kandidatenlijsten voor de Amsterdamse gemeenteraad? »»

Huurdersvereniging Centrum wil toerisme indammen

6 maart 2018 • nua

Huurdersvereniging Centrum wil dat Amsterdam verregaande maatregelen neemt om het toerisme en de toerismeindustrie in te dammen. Vorige maand bleek dat het toerisme veel sneller groeit dan tot nog toe was aangenomen. Wethouder Udo Kock zei tegen het Parool dat dit geen reden is om het beleid radicaal om te gooien: «Geen paniekvoetbal. We zijn al heel ver gegaan in het aanpakken van de overlast, maar we kunnen geen hek om de stad zetten.» »»

PvdO dreigt verkiezing in West mis te lopen

28 februari 2018 • nua

De Partij van de Ouderen dreigt niet mee te kunnen doen aan de verkiezing voor de stadsdeelcommissie in West doordat de steunverklaringen zijn zoekgeraakt. De partij vraagt de burgemeester om in te grijpen zodat ze alsnog mee kan doen aan de verkiezing. »»

Artikelen 1-5 | Volgende