Taxiverordening geen groot succes

15 maart 2018 • nua

Sinds de invoering van een nieuwe taxiverordening in 2013 is de kwaliteit van de sector nauwelijks vooruitgegaan. Tegelijk is het aantal taxi’s sterk toegenomen, wat leidt tot overlast in het centrum, zo blijkt uit een evaluatie. De gemeente wil beter gaan handhaven en overweegt om gebieden af te sluiten voor taxi’s als het daar te druk is. »»

VVD denkt aan vrachtautoverbod Stadhouderskade

5 maart 2018 • nua

Rik Torn (VVD) wil weten of maatregelen nodig zijn om vrachtverkeer te weren op de Stadhouderskade om zo de verkeersveiligheid te bevorderen. Er hebben verschillende dodelijke ongelukken plaatsgevonden, onder meer bij de Ferdinand Bolstraat. Bij veel ongelukken waren vrachtauto’s betrokken, aldus Torn, die zegt dat bewoners zich zorgen maken over de verkeersveiligheid. »»

Vierhonderd Biro’s in Amsterdam

31 januari 2018 • nua

Inmiddels rijden er vierhonderd Biro’s rond in Amsterdam, meldt NRC Handelsblad. Zestig procent zou van bedrijven zijn en de rest van particulieren. De miniauto’s, die vooral in Zuid en Centrum voor zouden komen, rijden op fiets- en voetpaden en parkeren gratis op de stoep. De gemeente wil hier iets aan doen, maar dat gaat nog wel even duren. »»

Pas na 2018 gratis stallen op CS, Bijlmer en Muiderpoort

10 december 2017 • nua

Per 1 januari worden nieuwe tarieven ingevoerd bij de fietsenstallingen van de gemeente. Het is de bedoeling dat je in de toekomst in Amsterdam 24 uur gratis kan stallen in alle stallingen van de gemeente en de NS, maar de NS gaat dit pas in 2019 of 2020 invoeren op Centraal Station, Bijlmer Arena en Muiderpoort. »»

Veel auto’s rijden te hard op Amsterdamse Prins Hendrikkade

11 november 2017 • wikinews

Meer dan één op de zes voertuigen rijdt te hard op de Amsterdamse Prins Hendrikkade, zo blijkt uit controles van de politie. De straat is een zogenaamde ‘hot spot’ waar de afgelopen drie jaar 17 zware letselongevallen plaatsvonden. »»

Artikelen 1-5