Bierfiets niet meer toegestaan in centrum Amsterdam

31 oktober 2017 • wikinews

In het centrum van Amsterdam mogen vanaf morgen geen bierfietsen meer rijden. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank vanmiddag bepaald. Elders in de stad mag de bierfiets nog wel worden gereden. Bierfietsrijders zorgen voor te veel overlast en verkeersopstoppingen. Een eerder bierfietsverbod dat begin dit jaar al had moeten gaan gelden is afgewezen, maar toenmalig burgemeester Van der Laan leverde voor de zomer een nieuwe, uitgebreidere motivatie in. »»

Blokken voor in- en uitgangen Amsterdam CS tegen binnenrijdende voertuigen

27 oktober 2017 • wikinews

NS heeft afgelopen week een aantal betonblokken geplaatst bij de in- en uitgangen van Amsterdam CS. Hiermee moet worden voorkomen dat voertuigen het station onbedoeld in- of uitrijden, al dan niet opzettelijk. De maatregel is de eerste in zijn soort op een station. »»

Amsterdam gaat auto's op de stoep aanpakken

1 oktober 2017 • wikinews

Vanaf morgen worden in Amsterdam scanauto's ingezet om foutgeparkeerde auto's te bekeuren. Tot nog toe werden de scanauto's alleen gebruikt om te controleren of er parkeergeld is betaald voor auto's in parkeervakken. »»

'Amsterdam Centrum kan weinig doen tegen touringcars op grachten'

25 september 2017 • wikinews

Het Amsterdamse gemeenteraadslid Zeeger Ernsting (GroenLinks) maakt zich zorgen over touringcars die zich niet aan de verplichte routes houden. "Die touringcars moeten vervolgens gevaarlijke capriolen uithalen om zich door die smalle straten en grachten te wringen". In een reactie zegt stadsdeel Centrum tegen NRC Handelsblad dat controle hierop in de praktijk 'bijna niet te doen' is. »»

Amsterdam verwijdert 400 deelfietsen

2 september 2017 • wikinews

De gemeente Amsterdam heeft inmiddels 400 deelfietsen verwijderd, zo heeft ze bekendgemaakt via sociale media. De gemeente had eerder al aangekondigd dat deelfietsen in de toekomst worden verwijderd en dat de markt gereguleerd gaat worden. »»

Artikelen 1-5 | Volgende