Voorlopig geen verbod op toeristische paardenkoets

27 januari 2018 • nua

De gemeente vindt toeristische paardenkoetsen in het centrum van de stad onwenselijk en wil dat ze op termijn verdwijnen, maar ziet geen mogelijkheid om ze voor april 2019 te verbieden. Wel wil de gemeente een vergunningenplafond instellen zodat er geen nieuwe uitbaters worden toegelaten. »»

‘Amsterdam heeft hoogste aandeel Airbnb van Nederland’

24 januari 2018 • nua

Amsterdam is niet alleen de stad met het hoogste absolute aantal Airbnb-listings van Nederland; ook in relatieve termen staat de stad bovenaan. Het aantal listings per inwoner is er hoger dan in Zandvoort, Bergen (N.H.) en Veere, meldt data-analist Nico van Gog op Twitter. »»

Gemeente wil misstanden in hotels aanpakken met vergunningplicht

5 december 2017 • nua

De gemeente is van plan om een vergunningplicht in te voeren voor hotels in Amsterdam Centrum. Aanleiding is een bestuurlijke rapportage over misstanden die zijn geconstateerd door de politie en de arbeidsinspectie (Inspectie SZW). »»

Deloitte voorspelt meer investeringen in hotels in Amsterdam

22 november 2017 • wikinews

Amsterdam is de meest populaire locatie in Europa voor investeringen in hotels, zo blijkt uit de European Hotel Investment Survey van Deloitte. Amsterdam probeert de groei van de hotelcapaciteit af te remmen, maar volgens Deloitte kan de stad juist meer investeringen verwachten. »»

Rekenkamer onderzoekt Wallen en Damstraat

20 november 2017 • nua

De Rekenkamer Metropool Amsterdam is een enquête gestart over veranderingen in het aanbod van winkels, restaurants en andere voorzieningen in de omgeving van de Damstraat en het Oudekerksplein. »»

Artikelen 1-5 | Volgende