‘Gemeente moet samenwerking met Uber opschorten’

12 januari 2018 • nua

Dennis Boutkan (PvdA) en Tiers Bakker (SP) willen dat de gemeente de samenwerking met Uber opschort. Uber heeft volgens berichten in de media jarenlang een computerprogramma gebruikt dat bij invallen computers en smartphones vergrendelde. Dit programma zou ook op het hoofdkantoor in Amsterdam zijn gebruikt. »»

Peiling: nauwelijks iets veranderd sinds TK 2017

10 januari 2018 • nua

Vandaag verscheen de eerste peiling van het verkiezingsseizoen. Ze werd gebracht als voorbode van een spannende strijd tussen D66 en GroenLinks. Wat vooral opvalt is dat er nauwelijks iets is veranderd ten opzichte van de Amsterdamse uitslag bij de Tweede Kamerverkiezing in maart 2017. »»

Stadsdeelcommissies: SP heeft kandidaten in 9 van de 22 gebieden

9 januari 2018 • nua

De SP heeft in 9 van de 22 gebieden kandidaten voor de stadsdeelcommissies, zo heeft de partij aangekondigd. De bekendgemaakte kandidaten bestaan voor ongeveer de helft uit personen die momenteel niet actief zijn in het bestuur van de stad. Voor zover bekend is de SP de eerste partij die haar kandidaten voor de stadsdeelcommissies bekendmaakt. »»

Stadsdeelpartijen willen in gemeenteraad

7 januari 2018 • nua

Vorig jaar bleek uit een analyse van OIS dat kleine partijen zoals M+ en Nieuw West ’81 weinig kans maken bij de verkiezing van de nieuwe stadsdeelcommissies. Nu blijkt dat enkele stadsdeelpartijen zich juist hebben geregistreerd om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. »»

Gemeente zoekt tellers voor stembureaus

7 januari 2018 • nua

De gemeente zoekt tellers om te helpen bij het tellen van de stemmen na de verkiezingen op 21 maart. Op die dag kiezen Amsterdammers een nieuwe gemeenteraad en nieuwe stadsdeelcommissies. Tellers werken van 20.30 uur tot ongeveer middernacht en ontvangen 50 euro. Ze moeten nauwkeurig en stressbestendig zijn. »»

Artikelen 1-5 | Volgende