Amsterdam wil geen nieuwe fastfoodzaken

17 oktober 2017 • wikinews

De gemeente Amsterdam werkt niet mee aan nieuwe fastfoodzaken, behalve bij grootschalige nieuwbouwprojecten zoals IJburg en dan slechts in beperkte mate. Dunkin' Donuts valt echter onder de categorie 'detailhandel' en kan niet zomaar worden tegengehouden. Dat meldt de gemeente in antwoord op vragen van raadslid Jasper Groen (GroenLinks). »»

Burgemeester Van der Laan overleden

6 oktober 2017 • wikinews

Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam, is gisteravond op 62-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de gemeente Amsterdam vanmorgen bekendgemaakt. Hij leed al een tijd aan uitgezaaide longkanker, maar wilde toch zo lang mogelijk doorgaan als burgemeester. Op 18 september legde hij zijn functie echter neer, nadat hij van zijn artsen te horen had gekregen dat hij niet meer kon worden behandeld. »»

Gemeente Amsterdam gaat ABP aanspreken op duurzaamheidsbeleid

2 oktober 2017 • wikinews

Pensioenfonds ABP heeft op een aandeelhoudersvergadering van Shell tegen een motie gestemd waarin het bedrijf wordt opgeroepen om transparant te zijn over zijn bijdrage aan de klimaatakkoorden van Parijs. Het gemeentebestuur vindt dat het stemgedrag van ABP vragen oproept en gaat hierover in gesprek met het pensioenfonds, zo blijkt uit de beantwoording van raadsvragen over activiteiten van Shell. »»

Amsterdamse raad wil toeristenbelasting verder verhogen

23 september 2017 • wikinews

De toeristenbelasting in Amsterdam wordt volgend jaar waarschijnlijk verhoogd naar 7%. Oppositiepartijen als GroenLinks, PvdA en CDA waren hier al voorstander van. Nu de VVD zich daarbij aansluit, is er een meerderheid voor het plan. »»

Uitbehandelde Van der Laan legt per direct ambtsketting neer

18 september 2017 • wikinews

Eberhard van der Laan heeft per direct al zijn taken als burgemeester van Amsterdam beëindigd, laat hij vandaag weten in een brief gericht aan alle Amsterdammers. De 62-jarige Van der Laan heeft vandaag te horen gekregen dat de artsen hem niet meer kunnen behandelen aan zijn longkanker. Citaat uit de brief van Van der Laan: »»

Artikelen 1-5