Fatima Elatik: Dit nieuwe systeem is kiezersbedrog

25 februari 2018 • nua

Op 21 maart stemmen Amsterdammers niet alleen voor de gemeenteraad en het referendum tegen de Sleepwet, maar kiezen ze ook stadsdeelcommissies. De nieuwe commissies hebben echter geen echte bevoegdheden. Fatima Elatik, jarenlang voorzitter van stadsdeel Oost, noemt dit in een interview op Oost-Online kiezersbedrog. »»

Toch bromfietsen op smalle fietspaden Schellingwouderbrug

29 januari 2018 • nua

De gemeente heeft met de stadsdelen Oost en Noord afgesproken dat bromfietsen worden toelaten op de fietspaden over de Amsterdamsebrug en de Schellingwouderbrug. Eigenlijk zijn de fietspaden daar te smal voor bromfietsen. »»

Westerpost, Westkrant en Oost-Online meestgenoemde buurtwebsites

28 januari 2018 • nua

Reguliere media besteden weinig aandacht aan de stadsdeelpolitiek. Voor een deel vullen lokale websites en organisaties dat gat op, zo blijkt uit een peiling onder stadsdeelpolitici. De websites die zij het vaakst noemen zijn de Westkrant, de Westerpost en Oost-Online. »»

J.P. Coenschool: Landelijke scoop voor studenten journalistiek

21 januari 2018 • nua

Op 16 januari meldde NAP Nieuws dat de J.P. Coenschool in de Indische Buurt zijn koloniale naam schrapt, een bericht dat werd opgepikt door de landelijke media. Het was een scoop van Maarten van Gestel en Lisa Dekker, studenten Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam. »»

Stadsdeelpolitici vernietigend over nieuwe stelsel, maar sommigen stellen zich toch weer kandidaat

21 januari 2018 • nua

Veel stadsdeelpolitici hebben een vernietigend oordeel over het nieuwe bestuurlijk stelsel dat ingaat na de verkiezing op 21 maart. Toch hebben sommigen zich opnieuw kandidaat gesteld, zo blijkt uit een raadpleging van Nieuws uit Amsterdam onder 29 leden van bestuurscommissies. Anderen vinden dit zinloos en gaan liever vrijwilligerswerk doen of actiegroepen ondersteunen. »»

Artikelen 1-5 | Volgende