Minister onderzoekt aanpak Biro

14 maart 2018 • nua

Minister Cora van Nieuwenhuizen wil dat Amsterdam de mogelijkheid krijgt om het parkeren van Biro’s op de stoep te verbieden voor mensen die niet gehandicapt zijn. De nieuwe regels mogen geen extra rompslomp opleveren voor gehandicapten. Dat liet ze gisteren weten in antwoord op vragen van Matthijs Sienot (D66). »»

Flickbike vooral gebruikt door hoogopgeleide mannen

9 februari 2018 • nua

De ‘deelfietsen’ van Flickbike waren vooral populair onder jonge hoogopgeleide werkende mannen, meestal zonder kinderen. Gebruikers van de fietsen zouden anders gebruik hebben gemaakt van het openbaar vervoer of zijn gaan lopen. Dat is de voorlopige conclusie van onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam. »»

Vierhonderd Biro’s in Amsterdam

31 januari 2018 • nua

Inmiddels rijden er vierhonderd Biro’s rond in Amsterdam, meldt NRC Handelsblad. Zestig procent zou van bedrijven zijn en de rest van particulieren. De miniauto’s, die vooral in Zuid en Centrum voor zouden komen, rijden op fiets- en voetpaden en parkeren gratis op de stoep. De gemeente wil hier iets aan doen, maar dat gaat nog wel even duren. »»

Toch bromfietsen op smalle fietspaden Schellingwouderbrug

29 januari 2018 • nua

De gemeente heeft met de stadsdelen Oost en Noord afgesproken dat bromfietsen worden toelaten op de fietspaden over de Amsterdamsebrug en de Schellingwouderbrug. Eigenlijk zijn de fietspaden daar te smal voor bromfietsen. »»

Amsterdam scoort ‘ondergemiddeld’ als fietsstad

16 januari 2018 • nua

Amsterdam scoort ‘ondergemiddeld’ als fietsstad. Dat is althans de uitkomst van de verkiezing van de de Fietsstad 2018, georganiseerd door de Fietsersbond. De verkiezing is gewonnen door Houten. »»

Artikelen 1-5 | Volgende