Hoe sprak de gemeenteraad over de crisis

4 maart 2018 • dirkmjk

Het zal geen verassing zijn dat de term crisis in 2009 vaak is gevallen. Tijdens een commissievergadering op 5 maart 2009 was er wel enige discussie over hoe de crisis genoemd moest worden: »»

Amsterdammer moet onbespied over straat kunnen

23 februari 2018 • nua

Iedereen in Amsterdam moet zich onbespied en anoniem over straat kunnen bewegen. Ook krijgen Amsterdammers zeggenschap over hun persoonsgegevens en gaat de gemeente burgers actief informeren over de gegevens die over ze zijn opgeslagen. Dat staat in het Stedelijk kader verwerken persoonsgegevens, dat deze week voor inspraak is vrijgegeven. »»

Waar staan Biro’s geparkeerd

11 februari 2018 • nua

«De BIRO komt echt op elke gewenste plek en zonder kosten gewoon op de stoep parkeren!!», zo werd het voertuig in 2013 in Amsterdam geïntroduceerd. Inmiddels zijn er zo’n 400 Biro’s in Amsterdam. Biro’s die de stoep blokkeren zorgen soms voor irritatie - er is zelfs een hashtag: #debironiethiero. Een kaart met plekken waar Biro’s geparkeerd staan vind je hier. »»

De ‘slimme stad’ is geen verkiezingsthema

4 februari 2018 • nua

«Gemeenten die goedbedoeld ‘smart’ willen worden, leveren zich met huid en haar over aan technologiebedrijven en schenden de privacywetgeving,» zo concludeerde onderzoeksjournalist Saskia Naafs onlangs. Ook Amsterdam wil graag een smart city zijn, maar dit thema leeft nauwelijks bij politieke partijen. »»

IJssalons, kaaswinkels en fietsverhuurders

19 november 2017 • dirkmjk

In het centrum van Amsterdam zitten 177 zaken die zich op toeristen richten en winkels die eten en drinken voor directe consumptie verkopen. Daarbij zitten zeker 23 ijssalons, 24 kaaswinkels en 31 fietsverhuurders, zo blijkt uit een lijst (pdf) die de gemeente onlangs heeft gepubliceerd. »»

Artikelen 1-5 | Volgende