Taxiverordening geen groot succes

15 maart 2018 • nua

Sinds de invoering van een nieuwe taxiverordening in 2013 is de kwaliteit van de sector nauwelijks vooruitgegaan. Tegelijk is het aantal taxi’s sterk toegenomen, wat leidt tot overlast in het centrum, zo blijkt uit een evaluatie. De gemeente wil beter gaan handhaven en overweegt om gebieden af te sluiten voor taxi’s als het daar te druk is. »»

Minister onderzoekt aanpak Biro

14 maart 2018 • nua

Minister Cora van Nieuwenhuizen wil dat Amsterdam de mogelijkheid krijgt om het parkeren van Biro’s op de stoep te verbieden voor mensen die niet gehandicapt zijn. De nieuwe regels mogen geen extra rompslomp opleveren voor gehandicapten. Dat liet ze gisteren weten in antwoord op vragen van Matthijs Sienot (D66). »»

Huurdersvereniging Centrum wil toerisme indammen

6 maart 2018 • nua

Huurdersvereniging Centrum wil dat Amsterdam verregaande maatregelen neemt om het toerisme en de toerismeindustrie in te dammen. Vorige maand bleek dat het toerisme veel sneller groeit dan tot nog toe was aangenomen. Wethouder Udo Kock zei tegen het Parool dat dit geen reden is om het beleid radicaal om te gooien: «Geen paniekvoetbal. We zijn al heel ver gegaan in het aanpakken van de overlast, maar we kunnen geen hek om de stad zetten.» »»

Vierhonderd Biro’s in Amsterdam

31 januari 2018 • nua

Inmiddels rijden er vierhonderd Biro’s rond in Amsterdam, meldt NRC Handelsblad. Zestig procent zou van bedrijven zijn en de rest van particulieren. De miniauto’s, die vooral in Zuid en Centrum voor zouden komen, rijden op fiets- en voetpaden en parkeren gratis op de stoep. De gemeente wil hier iets aan doen, maar dat gaat nog wel even duren. »»

Voorlopig geen verbod op toeristische paardenkoets

27 januari 2018 • nua

De gemeente vindt toeristische paardenkoetsen in het centrum van de stad onwenselijk en wil dat ze op termijn verdwijnen, maar ziet geen mogelijkheid om ze voor april 2019 te verbieden. Wel wil de gemeente een vergunningenplafond instellen zodat er geen nieuwe uitbaters worden toegelaten. »»

Artikelen 1-5 | Volgende