‘Dienstverlening sociale dienst aan daklozen verbeterd’

14 maart 2018 • nua

Door bureaucratie en andere knelpunten ontvangen sommige daklozen ten onrechte geen uitkering, concludeert de GGD in een onderzoek. Volgens de gemeente is er inmiddels ‘een groot aantal ingrijpende verbeteringen gestart voor wat betreft de dienstverlening aan dak- en thuislozen, waaronder de toegang tot bijstand’. Ze ziet echter niets in een registratie om de omvang van het probleem in kaart te brengen. »»

Minister onderzoekt aanpak Biro

14 maart 2018 • nua

Minister Cora van Nieuwenhuizen wil dat Amsterdam de mogelijkheid krijgt om het parkeren van Biro’s op de stoep te verbieden voor mensen die niet gehandicapt zijn. De nieuwe regels mogen geen extra rompslomp opleveren voor gehandicapten. Dat liet ze gisteren weten in antwoord op vragen van Matthijs Sienot (D66). »»

Amsterdammers tevreden met verbod op ongevraagde reclame

12 maart 2018 • nua

84% van de Amsterdammers is positief over het verbod op ongevraagde reclame, blijkt uit een peiling van OIS. 93% is op de hoogte van de regel dat er alleen reclame mag worden bezorgd in brievenbussen met een ja/ja-sticker, die op 1 januari is ingegaan. »»

Amsterdam krijgt Engelstalige handelsrechtbank

9 maart 2018 • nua

Amsterdam krijgt een handelskamer waar internationale geschillen in het Engels aan de rechter kunnen worden voorgelegd. De Tweede Kamer heeft daar gisteren mee ingestemd. De handelskamer wordt ondergebracht in het gebouw van het gerechtshof aan het IJdok. »»

Huurwoning voor expats is mogelijk discriminatie

9 maart 2018 • nua

In het verleden heeft het College voor de Rechten van de Mens bepaald dat een huurwoning niet uitsluitend aan expats mag worden aangeboden. De uitspraak is opnieuw relevant na de ophef over een woning in het voormalige ‘Slangenpand’, die te huur werd aangeboden ‘preferably for rent for expats’. »»

Vorige | Artikelen 6-10 | Volgende