Fatima Elatik: Dit nieuwe systeem is kiezersbedrog

25 februari 2018

Op 21 maart stemmen Amsterdammers niet alleen voor de gemeenteraad en het referendum tegen de Sleepwet, maar kiezen ze ook stadsdeelcommissies. De nieuwe commissies hebben echter geen echte bevoegdheden. Fatima Elatik, jarenlang voorzitter van stadsdeel Oost, noemt dit in een interview op Oost-Online kiezersbedrog.

Elatik stelt dat Amsterdam zo groot is dat het centrale bestuur zich niet op straatniveau met de stad kan bemoeien. «Er zit nu één grote pot met geld in de Stopera, hoe zorg je ervoor dat niet alleen grote en meeslepende projecten worden gefinancierd, maar dat er ook aandacht is voor pleinen waar kinderen veilig kunnen spelen?»

Bewoners die invloed willen uitoefenen zullen zich in de toekomst tot de gemeenteraad moeten richten. «En de Amsterdammers moeten hun mond open blijven doen. Als er straks een probleem is in je stadsdeel, moet je inspreken bij de gemeenteraad. Doe dat ook, zorg dat de gemeenteraad dan hoort wat er in jouw buurt speelt. Spreek in of stalk ze met mails, brieven of raadsadressen.»

Lees hier het hele interview.

Zie ook Stemwijzer voor Amsterdammers

Bron: nua | Categoriën: Oost, Stadsdelen, Verkiezing