Westerpost, Westkrant en Oost-Online meestgenoemde buurtwebsites

28 januari 2018

Reguliere media besteden weinig aandacht aan de stadsdeelpolitiek. Voor een deel vullen lokale websites en organisaties dat gat op, zo blijkt uit een peiling onder stadsdeelpolitici. De websites die zij het vaakst noemen zijn de Westkrant, de Westerpost en Oost-Online.

Van de 29 stadsdeelpolitici die meededen aan de peiling zeggen er 22 dat reguliere media (veel) te weinig aandacht besteden aan de stadsdeelpolitiek. Ruim twee jaar geleden bleek al dat AT5 en het Parool steeds minder aandacht besteden aan stadsdeelpolitici, mogelijk als gevolg van het feit dat de macht van de stadsdelen in 2014 flink is ingeperkt.

Nieuws uit Amsterdam heeft aan 29 stadsdeelpolitici de vraag voorgelegd of er in hun stadsdeel lokale websites zijn die aandacht besteden aan de stadsdeelpolitiek. De Westerpost, de Westkrant en Oost-Online werden het vaakst genoemd. Andere websites die meerdere malen werden genoemd zijn I Love Noord en De Brug.

Een commissielid uit West: «De Westkrant is een enorme aanwinst voor Stadsdeel West (en een beetje Nieuw-West). De redactie kijkt ook echt vergaderingen en leest schriftelijke vragen etc. Heel blij mee.» En een commissielid uit Nieuw-West: «De Westerpost is en blijft waarschijnlijk de beste informatiebron.»

Elf jaar geleden vroeg Nieuws uit Amsterdam al eens aan stadsdeelpolitici naar de buurtwebsites in hun stadsdeel. De websites die destijds het vaakst werden genoemd - Rivierenbuurt - Wat is daar aan de hand en Zeeburg.nu zijn inmiddels niet meer actief.

Zie ook Stadsdeelpolitici vernietigend over nieuwe stelsel, maar sommigen stellen zich toch weer kandidaat.

Methode

Nieuws uit Amsterdam heeft een schriftelijke vragenlijst verspreid onder de huidige leden van bestuurscommissies, waaraan 29 politici hebben meegedaan. Het is voor zover bekend de omvangrijkste raadpleging ooit onder leden van bestuurscommissies. De vragenlijsten zijn ingevuld tussen 2 en 16 januari. Op basis van de peiling kunnen geen uitspraken worden gedaan over politici die de vragenlijst niet hebben ingevuld.

Bron: nua | Categoriën: Nieuw-West, Noord, Oost, Stadsdelen, West