Hoorzitting over invloed beleggers op vastgoedmarkt

5 januari 2018

Op dinsdag 16 januari organiseert de gemeenteraad een hoorzitting over de Amsterdamse vastgoedmarkt. De raad wil inzicht krijgen in de «kansen en de risico’s van het feit dat grote aantallen woningen op de Amsterdamse vastgoedmarkt beheerd worden door een kleine groep vastgoedbeheerders».

Vorig jaar bleek uit onderzoek van het Parool dat sommige vastgoedeigenaren, waaronder prins Bernhard jr., honderden woningen in Amsterdam bezitten. Marjolein Moorman (PvdA) zei dat ze maatregelen wil om beleggers te weren die de woningprijzen opdrijven. Ze kondigde aan dat ze hierover een hoorzitting wilde organiseren, waar ook prins Bernhard welkom zou zijn.

De prins staat echter niet op de inmiddels gepubliceerde sprekerslijst. Wel is er een panel met onderzoekers die zich bezighouden met huisvesting in relatie met stedelijke ontwikkelingen. Eén van hun is Cody Hochstenbach, die onderzoek deed naar gentrification in Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast is er een ‘praktijkpanel’ met belangenorganisaties van beleggers, van makelaars en van bewoners.

De hoorzitting is openbaar toegankelijk en vindt plaats van 17.30 tot 22.30 in de Raadszaal van het stadhuis.

Bijgewerkt 10 januari 2018.

Bron: nua | Categoriën: Politiek, Wonen