Pas na 2018 gratis stallen op CS, Bijlmer en Muiderpoort

10 december 2017

Per 1 januari worden nieuwe tarieven ingevoerd bij de fietsenstallingen van de gemeente. Het is de bedoeling dat je in de toekomst in Amsterdam 24 uur gratis kan stallen in alle stallingen van de gemeente en de NS, maar de NS gaat dit pas in 2019 of 2020 invoeren op Centraal Station, Bijlmer Arena en Muiderpoort.

De tariefwijziging die de gemeente doorvoert is bedoeld als stap naar een uniforme tariefstructuur voor de stallingen van de gemeente en die van de NS.

Voor de gemeentelijke stallingen betekent de wijziging dat het duurder wordt om bakfietsen en e-scooters te stallen. «Deze grote buitenmodelfietsen nemen meer ruimte in beslag in de fietsenstalling, om deze reden wordt er een hoger tarief gehanteerd», aldus de gemeente. Kratfietsen worden als reguliere fiets beschouwd. Niet-electrische scooters en brommers zijn niet welkom in de gemeentelijke stallingen, onder andere vanwege de veiligheid.

De gemeente beheert de stallingen Paradiso, Pathé de Munt en Vijzelstraat en de stationsstallingen Zuidplein en RAI. In deze stallingen kan je al 24 uur gratis stallen. Bij de stallingen Fietsflat, Fietspont en Fietsplatform CS is stallen altijd gratis en de stalling Tolhuisplein is alleen toegankelijk voor abonnementhouders.

Bij de NS-stallingen Amstel en Mahlerplein is bij wijze van experiment ook al ingevoerd dat je 24 uur gratis kan stallen. Bij de overige stations wordt dit op zijn vroegst in 2019 ingevoerd.

Bron: nua | Categoriën: Fiets, Verkeer