Huurdersvereniging woedend over verkoop Haarlemmerpoort

30 november 2017

Huurdersvereniging Centrum is woedend over het plan van woningcorporatie Ymere om de Haarlemmerpoort te verkopen, zo laat de organisatie weten in een persbericht. Het verkoopplan zou neerkomen op speculatie.

Volgens de huurdersvereniging heeft Ymere eerst het onderhoud verwaardloosd en vervolgens het pand verbouwd, waardoor sociale huurwoningen verdwenen. «Op deze manier heeft Ymere een voor onroerend-goedexploitanten heel lucratief project gecreëerd, vrijwel vrij van bewoners en met een grote horecavoorziening, dat zij voor veel winst kan verkopen.»

Huurdersvereniging Centrum wil dat de gemeente een stokje steekt voor de verkoop van de Haarlemmerpoort. «Desnoods door Ymere te dwingen het horecagedeelte te verhuren aan kleine bedrijven, die staan te springen om betaalbare ruimte in de stad. Horeca is er al genoeg in de binnenstad.» Ook zou Ymere de opgeofferde sociale huurwoningen elders in de binnenstad moeten compenseren.

Ymere bracht eergisteren naar buiten dat de Haarlemmerpoort verkocht gaat worden. De corporatie stelt na een jarenlang proces tot de conclusie te zijn gekomen dat te kostbaar is om het pand te onderhouden.

Bron: nua | Categoriën: Centrum, Wonen