Kandidaat fietsburgemeester wil met blik verf actievoeren

29 oktober 2017

Vanaf morgen kan er worden gestemd op een nieuwe fietsburgemeester voor Amsterdam. De kandidaat met de meest uitgesproken opvattingen is Camila Pinzon. Pinzon wil scooters van het fietspad en hogere parkeertarieven. Acties moeten helpen om Amsterdam fietsvriendelijker te maken.

Om vaart te zetten achter betere fietsinfrastructuur wil Pinzon met een blik verf de straat op om fietsroutes naar scholen en gevaarlijke kruisingen aan te passen. «Door actie te voeren creëren wij bewustwording bij de Amsterdammers dat het beter kan en dat fietsers alle ruimte verdienen om veilig te fietsen».

Pinzon ziet haar activisme als een voortzetting van de strijd die Amsterdammers al decennia voeren voor een beter fietsklimaat. Dat ging, zoals de Guardian het omschreef, gepaard met ‘luidruchtige massademonstraties met driewielers en megafoons en nachtelijke avonturen om illegale fietspaden te schilderen’.

Stemmen kan nog tot donderdag. Je moet er wel voor naar de Zuidas - wellicht willen ze testen of de kandidaten in staat zijn om mensen te mobiliseren.

Bron: nua | Categoriën: Fiets