'Amsterdam Centrum kan weinig doen tegen touringcars op grachten'

25 september 2017

Het Amsterdamse gemeenteraadslid Zeeger Ernsting (GroenLinks) maakt zich zorgen over touringcars die zich niet aan de verplichte routes houden. "Die touringcars moeten vervolgens gevaarlijke capriolen uithalen om zich door die smalle straten en grachten te wringen". In een reactie zegt stadsdeel Centrum tegen NRC Handelsblad dat controle hierop in de praktijk 'bijna niet te doen' is.

Ernsting stelde raadsvragen naar aanleiding van een ongeluk waarbij een touringcar een fietser had geschept. Het lijkt alsof de touringcar is afgeweken van de verplichte route, aldus Ernsting.

Volgens stadsdeel Centrum wordt er wel opgetreden tegen touringcars die stilstaan op plaatsen waar dat niet mag, maar het handhaven van de verplichte routes zou moeilijker zijn. "Je moet ze om daarop te kunnen handhaven eigenlijk op heterdaad betrappen, en dat is in de praktijk bijna niet te doen".

Bron: wikinews | Licentie: Creative Commons Attribution 2.5 | Versie: 22 november 2017 19:27 | Categoriƫn: Toerisme in Amsterdam, Verkeer en vervoer in Amsterdam