Honderd à tweehonderd motorrijders in een toertocht bekeurd

13 augustus 2017

De Amsterdamse politie heeft tussen de "honderd à tweehonderd" motorrijders bekeurd voor verschillende verkeersovertredingen. Voor zover zichtbaar waren de motorrijders geen lid van een van de beruchte motorbendes. Ze maakten deel uit van een toertocht van bijna duizend motorrijders.

De toertocht verliep via de A4, A9 en A5, en de vluchtstroken ervan, en de politie had hen verboden de stad in te rijden. Dit verbod werd genegeerd en in Amsterdam werd gereden zonder helm, met dubbel geklapte nummerborden en over voet- en fietspaden, werden wheelies en nood- en voorwielstops gemaakt en werden rode stoplichten genegeerd.

Een politiewoordvoerder gaf aan dat hier op grote schaal video's van gemaakt zijn zodat veel motorrijders niet onder hun straf uitkomen. Er is bewust voor gekozen om de motorrijders tussentijds niet staande te houden. De boetes lopen in sommige gevallen op tot 330 euro en een verplichte hertoetsing bij de CBR.

Bron: wikinews | Licentie: Creative Commons Attribution 2.5 | Versie: 13 oktober 2017 19:31 | Categoriën: Overtreding, Verkeer en vervoer in Amsterdam