Hoe sprak de gemeenteraad over de crisis

4 maart 2018 • dirkmjk

Het zal geen verassing zijn dat de term crisis in 2009 vaak is gevallen. Tijdens een commissievergadering op 5 maart 2009 was er wel enige discussie over hoe de crisis genoemd moest worden: »»

‘Intimidatie door commerciële handelaren op vrijmarkt Nieuw-West’

2 maart 2018 • nua

Er lijkt sprake van een ‘toenemende trend’ van handelaren die tijdens Koningsdag vrijmarktplekken in Nieuw-West bezetten, specifiek op de Burgemeester de Vlugtlaan. Dat leidt tot geschillen met bewoners. Afgelopen Koningsdag zijn er zes meldingen gedaan waarbij bewoners zich geïntimideerd voelen. Ook waren er ruzies tussen handelaren onderling. »»

PvdO dreigt verkiezing in West mis te lopen

28 februari 2018 • nua

De Partij van de Ouderen dreigt niet mee te kunnen doen aan de verkiezing voor de stadsdeelcommissie in West doordat de steunverklaringen zijn zoekgeraakt. De partij vraagt de burgemeester om in te grijpen zodat ze alsnog mee kan doen aan de verkiezing. »»

‘Hondenbezitters niet welkom bij winteropvang’

27 februari 2018 • nua

Opvangcentra hebben bij extreme kou geen regeling voor dakloze mensen met een hond. Dat stelt de Partij voor de Dieren, die hierover navraag heeft gedaan. De partij wil dit met spoed agenderen omdat «het niet zo kan zijn dat er in vriestemperaturen mensen en dieren op straat moeten overnachten». »»

Fatima Elatik: Dit nieuwe systeem is kiezersbedrog

25 februari 2018 • nua

Op 21 maart stemmen Amsterdammers niet alleen voor de gemeenteraad en het referendum tegen de Sleepwet, maar kiezen ze ook stadsdeelcommissies. De nieuwe commissies hebben echter geen echte bevoegdheden. Fatima Elatik, jarenlang voorzitter van stadsdeel Oost, noemt dit in een interview op Oost-Online kiezersbedrog. »»

Vorige | Artikelen 16-20 | Volgende