Vrouwen op de kandidatenlijsten

8 maart 2018 • nua

Landelijk is GroenLinks de partij waar de man/vrouw-verdeling op de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen het meest in evenwicht is, zo blijkt uit een analyse van het wetenschappelijk bureau van de partij (de analyse beperkt zich tot partijen die in tenminste 25 gemeenten meedoen). Hoe zit dat bij de kandidatenlijsten voor de Amsterdamse gemeenteraad? »»

Bewegende reclame: JCDecaux voert druk op

7 maart 2018 • nua

Reclamebedrijf JCDecaux vindt het ‘schokkend’ dat de gemeente overweegt om bewegende reclames aan banden te leggen. In een brief aan het stadsbestuur dreigt het bedrijf dat aanpassing van de regels ‘direct verstrekkende gevolgen’ zal hebben voor de dienstverlening van JCDecaux aan bezoekers en bewoners van Amsterdam. »»

Huurdersvereniging Centrum wil toerisme indammen

6 maart 2018 • nua

Huurdersvereniging Centrum wil dat Amsterdam verregaande maatregelen neemt om het toerisme en de toerismeindustrie in te dammen. Vorige maand bleek dat het toerisme veel sneller groeit dan tot nog toe was aangenomen. Wethouder Udo Kock zei tegen het Parool dat dit geen reden is om het beleid radicaal om te gooien: «Geen paniekvoetbal. We zijn al heel ver gegaan in het aanpakken van de overlast, maar we kunnen geen hek om de stad zetten.» »»

VVD denkt aan vrachtautoverbod Stadhouderskade

5 maart 2018 • nua

Rik Torn (VVD) wil weten of maatregelen nodig zijn om vrachtverkeer te weren op de Stadhouderskade om zo de verkeersveiligheid te bevorderen. Er hebben verschillende dodelijke ongelukken plaatsgevonden, onder meer bij de Ferdinand Bolstraat. Bij veel ongelukken waren vrachtauto’s betrokken, aldus Torn, die zegt dat bewoners zich zorgen maken over de verkeersveiligheid. »»

‘Politieke steun voor zorgboerderij De Boterbloem’

4 maart 2018 • nua

GroenLinks, SP, PvdA, PvdD en de PvdO willen zich inzetten voor het behoud van De Boterbloem. Dat meldt de zorgboerderij op haar website. De SADC, een ontwikkelingsbedrijf in handen van Schiphol en lokale overheden waaronder de gemeente Amsterdam, wil de akkers rond de boerderij bebouwen. »»

Vorige | Artikelen 11-15 | Volgende