Back to top

Fiets weggeknipt voor fotoreportage

Op 1 december vorig jaar heeft stadsdeel Centrum aan de Keizersgracht een fiets weggeknipt vanwege een fotoreportage van een tijdschrift. Na interventie van de Ombudsman concludeerde het stadsdeel dat de verwijdering onterecht was omdat er niet tijdig waarschuwingsborden waren geplaatst. De eigenaar heeft daarom een vergoeding ontvangen van 246,16 euro voor onder meer het slot, de reiskosten en de tijd die hij ermee bezig is geweest.

De ombudsman vindt overigens dat de rechtsbescherming van fietseigenaren beter geregeld moet worden voor situaties waarin fietsen worden verwijderd vanwege bijvoorbeeld een evenement. Het stadsdeel is het daarmee eens en vraagt de centrale stad om dit in de APV op te nemen. (via Fietsersbond / AmsterdamFM)

2 August 2012 |

Comments

De omgekeerde wereld

Wederom fietstersgezeur. De hele stad staat vol wrakken van fietsen, waardoor je je "gezonde" fiets nauwelijks kwijt kan in de fietsrekken. Daar hoor je die fietsersbond nooit over. Het wordt tijd voor een "Antifietsbondbond".

Fietswrakken

Als de Antifietsbondbond een feit is word ik graag lid. Aktief lid, mèt haakse slijper om daad bij woord te voegen.
Wat een ellende al die roestbakken. Niet alleen bezetten die waardevolle plekken in fietsenrekken maar ook is 't geen ponum.