Blokken voor in- en uitgangen Amsterdam CS tegen binnenrijdende voertuigen

27 oktober 2017 • wikinews

NS heeft afgelopen week een aantal betonblokken geplaatst bij de in- en uitgangen van Amsterdam CS. Hiermee moet worden voorkomen dat voertuigen het station onbedoeld in- of uitrijden, al dan niet opzettelijk. De maatregel is de eerste in zijn soort op een station. »»

400 nieuwe fietsenrekken in Amsterdam-Zuid

24 oktober 2017 • wikinews

Bij de Lyceumbrug in Amsterdam-Zuid worden ongeveer 400 fietsenrekken geplaatst. Deze fietsenrekken moeten een oplossing bieden voor de overlast van verkeerd geparkeerde fietsen in de omgeving van het Amsterdams Lyceum, waarover bewoners bij stadsdeel Zuid aan de bel hadden getrokken. »»

Amsterdam gaat ook 'deelscooters' aanpakken

13 oktober 2017 • wikinews

Het bedrijf Felyx mag niet langer 'deelscooters' aanbieden op trottoirs in Amsterdam. Als het bedrijf zelf de scooters niet verwijdert, dan gaan de stadsdelen vanaf 23 oktober mogelijk handhaven. Felyx kan wel nog een zienswijze indienen tegen dit voornemen. Dit heeft de gemeente laten weten in reactie op vragen van raadslid Henk Boldewijn (PvdA). »»

Amsterdam gaat auto's op de stoep aanpakken

1 oktober 2017 • wikinews

Vanaf morgen worden in Amsterdam scanauto's ingezet om foutgeparkeerde auto's te bekeuren. Tot nog toe werden de scanauto's alleen gebruikt om te controleren of er parkeergeld is betaald voor auto's in parkeervakken. »»

'Amsterdam Centrum kan weinig doen tegen touringcars op grachten'

25 september 2017 • wikinews

Het Amsterdamse gemeenteraadslid Zeeger Ernsting (GroenLinks) maakt zich zorgen over touringcars die zich niet aan de verplichte routes houden. "Die touringcars moeten vervolgens gevaarlijke capriolen uithalen om zich door die smalle straten en grachten te wringen". In een reactie zegt stadsdeel Centrum tegen NRC Handelsblad dat controle hierop in de praktijk 'bijna niet te doen' is. »»

Vorige | Artikelen 6-10 | Volgende