Parkeerplekken wijken voor fietsers in Frederik Hendrikstraat

14 november 2017 • wikinews

In de Frederik Hendrikstraat in Amsterdam-West worden 19 parkeerplekken opgeheven om ruimte te maken voor voetgangers en fietsers. Ook worden er driehonderd fietsparkeerplekken bijgeplaatst. Dat meldt de Westkrant. »»

Verzet tegen bromfietsen op fietspad Schellingwouderbrug

13 november 2017 • wikinews

De gemeente Amsterdam wil bromfietsen toelaten op het smalle fietspad van de Zuiderzeeweg, over de Amsterdamsebrug en de Schellingwouderbrug. Hierdoor dreigen fietsers en voetgangers in gevaar te komen, schrijft de Fietsersbond in een brief aan de gemeenteraad. Raadslid Jan-Bert Vroege (D66) heeft de brief op de agenda gezet van de commissievergadering aanstaande woensdag. »»

Veel auto’s rijden te hard op Amsterdamse Prins Hendrikkade

11 november 2017 • wikinews

Meer dan één op de zes voertuigen rijdt te hard op de Amsterdamse Prins Hendrikkade, zo blijkt uit controles van de politie. De straat is een zogenaamde ‘hot spot’ waar de afgelopen drie jaar 17 zware letselongevallen plaatsvonden. »»

Deelfietsen: Utrecht wil geen 'Amsterdamse toestanden'

3 november 2017 • wikinews

De gemeente Utrecht wil voorkomen dat er overlast ontstaat doordat verhuurders hun fietsen lukraak in de stad neerzetten. Er is contact met ambtenaren uit Amsterdam om te leren van hun aanpak, zo meldt De Utrechtse Internet Courant. »»

Bierfiets niet meer toegestaan in centrum Amsterdam

31 oktober 2017 • wikinews

In het centrum van Amsterdam mogen vanaf morgen geen bierfietsen meer rijden. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank vanmiddag bepaald. Elders in de stad mag de bierfiets nog wel worden gereden. Bierfietsrijders zorgen voor te veel overlast en verkeersopstoppingen. Een eerder bierfietsverbod dat begin dit jaar al had moeten gaan gelden is afgewezen, maar toenmalig burgemeester Van der Laan leverde voor de zomer een nieuwe, uitgebreidere motivatie in. »»

Artikelen 1-5 | Volgende