Hotel krijgt geen ontheffing om over heringericht Muntplein te rijden

10 oktober 2017 • wikinews

Het Amsterdamse Muntplein is grondig heringericht om meer ruimte te bieden aan voetgangers, fietsers en openbaar vervoer. Hotel De l'Europe stelt dat zijn 'valet parking' hier onder lijdt en is naar de rechter gestapt. De Rechtbank Amsterdam heeft het beroep echter ongegrond verklaard, zo werd afgelopen vrijdag bekend. »»

Meldplicht voor online verhuur in Amsterdam

1 oktober 2017 • wikinews

Inwoners van Amsterdam die hun huis via internet aan toeristen verhuren moeten dat vanaf vandaag melden bij de gemeente. Deze maatregel komt bij eerder genomen beleid, waar onder andere al was bepaald dat er maximaal 60 dagen per jaar mag worden verhuurd. Amsterdam wil dit nu verder verminderen tot 30 dagen. »»

'Amsterdam Centrum kan weinig doen tegen touringcars op grachten'

25 september 2017 • wikinews

Het Amsterdamse gemeenteraadslid Zeeger Ernsting (GroenLinks) maakt zich zorgen over touringcars die zich niet aan de verplichte routes houden. "Die touringcars moeten vervolgens gevaarlijke capriolen uithalen om zich door die smalle straten en grachten te wringen". In een reactie zegt stadsdeel Centrum tegen NRC Handelsblad dat controle hierop in de praktijk 'bijna niet te doen' is. »»

Amsterdamse raad wil toeristenbelasting verder verhogen

23 september 2017 • wikinews

De toeristenbelasting in Amsterdam wordt volgend jaar waarschijnlijk verhoogd naar 7%. Oppositiepartijen als GroenLinks, PvdA en CDA waren hier al voorstander van. Nu de VVD zich daarbij aansluit, is er een meerderheid voor het plan. »»

Artikelen 1-5