Amsterdamse politici nemen stelling in over bestuur van de stadsdelen na de verkiezingen

2 november 2017 • wikinews

In maart 2018 zullen er verkiezingen zijn en dan worden ook de nieuwe stadsdeelcommissies gekozen. Er is echter onduidelijkheid over wat de rol van deze volksvertegenwoordiging precies wordt. De gemeenteraad zal hier eind november over beslissen. »»

'Amsterdam moet veiligheid Turkse journalist garanderen'

25 oktober 2017 • wikinews

Amsterdam moet de veiligheid garanderen van de Turkse journalist Can Dündar, die woensdag 1 november de Vrijheidslezing houdt in De Balie. Daartoe roepen GroenLinks en VVD het stadsbestuur op. Volgens De Balie wil een Turkse officier van justitie Dündar door Interpol laten arresteren. »»

College akkoord met nieuwe rol Amsterdamse stadsdelen

19 oktober 2017 • wikinews

Het college van B&W van Amsterdam is akkoord met het voorstel voor een nieuw bestuurlijk stelsel, zo is vandaag bekendgemaakt. De rol van de stadsdelen wordt verder ingeperkt. De gekozen commissieleden hebben slechts nog een adviserende rol en het dagelijks bestuur wordt benoemd door de centrale stad. »»

Amsterdam wil geen nieuwe fastfoodzaken

17 oktober 2017 • wikinews

De gemeente Amsterdam werkt niet mee aan nieuwe fastfoodzaken, behalve bij grootschalige nieuwbouwprojecten zoals IJburg en dan slechts in beperkte mate. Dunkin' Donuts valt echter onder de categorie 'detailhandel' en kan niet zomaar worden tegengehouden. Dat meldt de gemeente in antwoord op vragen van raadslid Jasper Groen (GroenLinks). »»

Amsterdam gaat ook 'deelscooters' aanpakken

13 oktober 2017 • wikinews

Het bedrijf Felyx mag niet langer 'deelscooters' aanbieden op trottoirs in Amsterdam. Als het bedrijf zelf de scooters niet verwijdert, dan gaan de stadsdelen vanaf 23 oktober mogelijk handhaven. Felyx kan wel nog een zienswijze indienen tegen dit voornemen. Dit heeft de gemeente laten weten in reactie op vragen van raadslid Henk Boldewijn (PvdA). »»

Vorige | Artikelen 6-10 | Volgende