PvdA wil hoorzitting over woningmarkt met prins Bernhard jr.

18 november 2017 • wikinews

Het Amsterdamse gemeenteraadslid Marjolein Moorman (PvdA) wil maatregelen om beleggers te weren die huizen opkopen en prijzen opdrijven. Ze wil over dat onderwerp een hoorzitting organiseren waar ook prins Bernhard jr. welkom is. »»

Verzet tegen bromfietsen op fietspad Schellingwouderbrug

13 november 2017 • wikinews

De gemeente Amsterdam wil bromfietsen toelaten op het smalle fietspad van de Zuiderzeeweg, over de Amsterdamsebrug en de Schellingwouderbrug. Hierdoor dreigen fietsers en voetgangers in gevaar te komen, schrijft de Fietsersbond in een brief aan de gemeenteraad. Raadslid Jan-Bert Vroege (D66) heeft de brief op de agenda gezet van de commissievergadering aanstaande woensdag. »»

Hogere vergoeding voor leden stembureaus

12 november 2017 • wikinews

De gemeente Amsterdam wil de vergoeding voor leden van stembureaus verhogen van 175 euro naar 225 euro. Dat moet eraan bijdragen dat er in de toekomst voldoende mensen beschikbaar zijn om de stembureaus te bemensen. Daarnaast krijgen leden van stembureaus instructies over het gebruik van sociale media. »»

Tientallen boetes wegens doorzoeken grofvuil

9 november 2017 • wikinews

In Amsterdam zijn in 2016 totaal 32 boetes uitgeschreven wegens het doorzoeken van grofvuil en in 2017 zijn dat er tot nog toe 19. Volgens raadslid Rik Torn (VVD) ontstaat er overlast doordat grofvuil systematisch wordt doorzocht door personen die op zoek zijn naar metaal. »»

Gemeente Amsterdam accepteert geen onderbetaling daklozen bij promotie huurfietsen

3 november 2017 • wikinews

Een fietsverhuurder lanceerde in augustus het plan om daklozen in te zetten voor promotieactiviteiten onder studenten. De daklozen zouden in ruil voor het werk hun opvang vergoed krijgen ter waarde van vijf euro per dag. De gemeente laat echter weten dat de verhuurder geen ontheffing krijgt en dat het bedrijf het plan in de koelkast heeft gezet. »»

Artikelen 1-5 | Volgende