‘Kleine partijen slachtoffer van nieuw kiesstelsel stadsdelen’

13 november 2017 • nua

Bewonersbelangen Nieuw West ’81, het CDA, de Partij van de Ouderen, M+, en de Piratenpartij dreigen allemaal zetels te verliezen in de stadsdelen. De positie van grote partijen wordt juist dominanter. Dat concluderen Ben Hamburger en Ruben Koops in een analyse in het Parool. »»

Verzet tegen bromfietsen op fietspad Schellingwouderbrug

13 november 2017 • wikinews

De gemeente Amsterdam wil bromfietsen toelaten op het smalle fietspad van de Zuiderzeeweg, over de Amsterdamsebrug en de Schellingwouderbrug. Hierdoor dreigen fietsers en voetgangers in gevaar te komen, schrijft de Fietsersbond in een brief aan de gemeenteraad. Raadslid Jan-Bert Vroege (D66) heeft de brief op de agenda gezet van de commissievergadering aanstaande woensdag. »»

Hogere vergoeding voor leden stembureaus

12 november 2017 • wikinews

De gemeente Amsterdam wil de vergoeding voor leden van stembureaus verhogen van 175 euro naar 225 euro. Dat moet eraan bijdragen dat er in de toekomst voldoende mensen beschikbaar zijn om de stembureaus te bemensen. Daarnaast krijgen leden van stembureaus instructies over het gebruik van sociale media. »»

Veel auto’s rijden te hard op Amsterdamse Prins Hendrikkade

11 november 2017 • wikinews

Meer dan één op de zes voertuigen rijdt te hard op de Amsterdamse Prins Hendrikkade, zo blijkt uit controles van de politie. De straat is een zogenaamde ‘hot spot’ waar de afgelopen drie jaar 17 zware letselongevallen plaatsvonden. »»

FNV in beroep tegen tewerkstelling zonder loon bij gemeente

10 november 2017 • nua

De gemeente Amsterdam heeft een FNV-lid met een minimumuitkering een jaar lang tewerkgesteld bij de Helpdesk zonder loon te betalen. De rechtbank accepteert deze constructie, maar de FNV gaat in beroep, zo meldt de bond in een persbericht. »»

Vorige | Artikelen 6-10 | Volgende