Back to top

Rijksmuseum wil harten A’dammers herwinnen

Aanstaande donderdag bespreekt de gemeenteraad het voorstel van wethouder Eric Wiebes om fietsers weer toe te laten in de onderdoorgang van het Rijksmuseum. In een brief aan de wethouder doet museumdirecteur Wim Pijbes een voorstel om de strijdbijl te begraven:

Het museum is niet alleen het museum van Nederland maar wil ook de trots van de hoofdstad zijn. Het herwinnen van de harten van de Amsterdammers heeft daarom grote prioriteit. Wij doen dat in eerste instantie door Amsterdam een geweldig museum te bieden met een collectie van wereldformaat en door de Amsterdammer te laten beseffen dat een belangrijk deel van die collectie zijn erfgoed is. Maar we realiseren ons ook dat de gewone Amsterdammer zijn Rijksmuseum weer in het hart zal sluiten als hij dat fietsend kan doen.

Pijbes stelt voor om de onderdoorgang overdag af te sluiten voor fietsers en fietsers ’s avonds en ’s nachts toe te staan. In antwoord op de brief zegt Wiebes dat het college overweegt om de onderdoorgang af te sluiten voor fietsers als het druk is, maar alleen op momenten waarop dit echt nodig is.

Zie ook het dossier over dit onderwerp bij de Fietsersbond.

30 June 2012 |