Back to top

Geen portret Beatrix in rechtbank

Officieel is het allang niet meer verplicht, maar toch hangt er een portret van Beatrix in rechtszalen in het hele land. Uitzondering is de rechtbank aan de Parnassusweg, meldde Merel Thie gisteren in NRC Handelsblad, waar de portretten (op 2 na) zijn vervangen door ‘uiterst neutrale kunst, zoals geweven wandkleden met grillige lijnen’. De staatsieportretten zijn teruggestuurd naar de Dienst Domeinen.

27 April 2012 |

Comments

staatsieportretten niet veel meer in rechtszalen

Als je rechterlijke en kerkelijke macht scheidt en je het staatshoofd een bepaalde tekenbevoegdheid hebt gegeven kan het zijn dat men ooit bedacht heeft dat een portret van onze Koning of Koningin niet meer verplicht zou zijn.

Hoewel ik denk dat een portret van de Koningin en steeds de wisselende
Minister van Justitie samen wel in een rechtszaal horen; namelijk deze
twee tekenen namens de regering voor een wetswijziging op strafrechtgebied.
-Maar dan zou je weer bij bestuursrecht de Minister van Binnenlandse zaken ernaast
dienen te hangen etc.

Kortom; blij dat er minstens een of twee portretten van onze koningin daar hangen. Echter er zijn meer grote gebouwen op de Parnassusweg dus het bijt niet om overal een portret van onze koningin op te hangen. Het zou interessant zijn om te kijken; wie heeft besloten dat andere portretten van de Koningin weg moeten.,,, Een koningsgezinde of juist een niet koningsgezinde medewerker?