Back to top

Groei aantal Chinese hotelgasten onbestendig

In antwoord op raadsvragen van Jan Paternotte en Sebastiaan Capel (D66) schrijft de gemeente dat het aantal overnachtingen van toeristen uit opkomende landen als China en Rusland een ‘opmerkelijke groei’ laat zien. Die cijfers betreffen echter de eerste tien maanden van 2011. Over de periode 2005-2011 blijft de groei van het aantal overnachtingen van Chinese toeristen (18%) achter bij de totale groei (22%; rekenend vanaf 2006 zou het beeld gunstiger zijn). Volgens de gemeente verblijven Chinese toeristen relatief vaak in hotels in de omgeving van de stad.

Er is wel een sterke groei van het toerisme uit Rusland en Brazilië, al zijn de aantallen nog klein in vergelijking met het totale aantal hotelovernachtingen.

De gemeente probeert toeristen naar de stad te lokken ‘met een bovengemiddelde interesse in cultuur en een hoger financieel bestedingspatroon’. Dit geldt ook voor toerisme uit China. Om Chinese toeristen in Amsterdam te interesseren zijn er websites in het Mandarijn en wordt samengewerkt met reisorganisaties.

22 April 2012 |