Back to top

GeenStijl versus Google Street View

Eind april zijn auto’s van Google begonnen met het maken van panoramische foto’s van straten in Amsterdam om ze te tonen op Google Street View. GeenStijl roept zijn lezers op om de chauffeurs terug te bespioneren.

“Onze opdracht: zoek ze en fotografeer ze. Waar rijden de auto's precies? Wie zitten er in? Hoe kijken de bestuurders uit hun ogen? Kiek ze! Het is het minste dat we nog kunnen doen”, aldus de site.

Een woordvoerder van Google zei tegen de Volkskrant dat het bedrijf de beelden niet zal gebruiken totdat er toestemming is van de privacyautoriteit. De Volkskrant voegt daaraan toe dat dit geen probleem zal vormen, aangezien huizensite Funda al vergelijkbare beelden toont.

Google stelt dat zijn beelden de privacy niet schenden omdat gezichten en nummerborden onherkenbaar worden gemaakt en mensen kunnen vragen om beelden te verwijderen. In Amerika is er ophef geweest over foto’s van iemands kat en van zonnende studentes.

GeenStijl, Volkskrant. Afbeelding: Googleauto in Bristol (foto Byrion)

5 August 2008 |