Back to top

Febo niet weird genoeg

De kroketten uit de muur van de Febo hebben dan wel inspiratie opgeleverd voor een spin-off in New York, maar ze zijn gewoon niet weird genoeg voor het overzicht dat Wired maakte van de weirdste automaten ter wereld.

Automaten “zijn 24 uur per dag beschikbaar en ze kunnen zelfs de meest verlegen kopers in staat stellen om artikelen te kopen die normaal gesproken gênant zijn (iemand nog toiletpapier?)”, schrijft Charlie Sorrell. “Maar voor elke frisdrankautomaat in de sportschool is er een surreële tegenhanger, soms handig, en soms gewoon idioot”.

In de reacties op het artikel wordt de Feboketen genoemd, maar het valt makkelijk te begrijpen dat onze ‘stinkende fast-foodrestaurants’ (The Rough Guide) het moeten afleggen tegen de concurrentie:

Marihuana-automaat in Californië. De machine kan alleen worden gebruikt door geregistreerde patiënten die marihuana nodig hebben voor medicinaal gebruik. ‘Gaaf, en verassend beschaafd’.

Parapluautomaat, Tokio. ‘Dit is een van de zinvollere automaten’.

Gebruikte schoolmeisjesonderbroekenautomaat, Japan (foto). Geen broodje aap, zo verzekeren de deskundigen, maar de automaten werden in 1993 verboden.

Eierenautomaat, ook uit Japan. Blijkbaar worden de eieren in zakken verkocht.

Boekenautomaat, Londen Gatwick. “Nee he, dat is de coolste automaat die er ooit is geweest. Of tenminste, dat zou het zijn als er ‘literatuur’ in zat in plaats van de gebruikelijke shit die ze op vliegvelden verkopen".

Wired, Febo in New York

15 August 2008 |