IS-strijder was in september in De Balie

24 november 2017 • wikinews

Bij een geheime bijeenkomst voor slachtoffers van de oorlog in Syrië op 14 september in De Balie in Amsterdam, was ook een 31-jarige IS-strijder uit Syrië aanwezig. Hij werd tijdens de bijeenkomst herkend door diverse andere aanwezigen, waarna hij zich uit de voeten maakte en er op de fiets vandoor ging. Het lukte de beveiliging van De Balie niet om de man tegen te houden. De betreffende bijeenkomst was georganiseerd door de actiegroep Raqqa is Being Slaughtered Silently. De leden hiervan worden ernstig bedreigd door IS. »»

Jongerenvakbond gaat Zara inspecteren

23 november 2017 • nua

FNV Young & United gaat aanstaande zaterdag controles uitvoeren bij Zara en andere winkels in de Amsterdamse binnenstad. De vakbond wil weten of het personeel wel voldoende zekerheid heeft. »»

Deloitte voorspelt meer investeringen in hotels in Amsterdam

22 november 2017 • wikinews

Amsterdam is de meest populaire locatie in Europa voor investeringen in hotels, zo blijkt uit de European Hotel Investment Survey van Deloitte. Amsterdam probeert de groei van de hotelcapaciteit af te remmen, maar volgens Deloitte kan de stad juist meer investeringen verwachten. »»

Rekenkamer onderzoekt Wallen en Damstraat

20 november 2017 • nua

De Rekenkamer Metropool Amsterdam is een enquête gestart over veranderingen in het aanbod van winkels, restaurants en andere voorzieningen in de omgeving van de Damstraat en het Oudekerksplein. »»

Europees Geneesmiddelenbureau naar Amsterdam

20 november 2017 • wikinews

Het Europees Geneesmiddelenbureau (European Medicines Agency, EMA), dat momenteel nog in Londen is gevestigd maar daar vanwege de aankomende Brexit weg zal moeten, komt naar een nog te bouwen hoofdkantoor op de Amsterdamse Zuidas. Dat is vandaag beslist na drie (geheime) stemrondes. De Europese ministers van Buitenlandse Zaken stemden eerst de meeste kandidaat-steden weg, waarna Amsterdam, Kopenhagen beide 20 punten haalden terwijl Milaan op dat moment met 25 punten aan kop ging. In de volgende ronde viel ook Kopenhagen af. Na de derde stemmingsronde eindigden de twee overgebleven steden gelijk, waarna door middel van een loting werd bepaald dat Amsterdam de nieuwe vestigingsplaats van EMA wordt. De Europese Raad wil nu zo snel mogelijk werk gaan maken van de verhuizing, in overleg met het Europees Parlement. »»

Vorige | Artikelen 11-15 | Volgende