Burgemeester Van der Laan overleden

6 oktober 2017 • wikinews

Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam, is gisteravond op 62-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de gemeente Amsterdam vanmorgen bekendgemaakt. Hij leed al een tijd aan uitgezaaide longkanker, maar wilde toch zo lang mogelijk doorgaan als burgemeester. Op 18 september legde hij zijn functie echter neer, nadat hij van zijn artsen te horen had gekregen dat hij niet meer kon worden behandeld. »»

Herdenking Bijlmerramp van 25 jaar geleden

4 oktober 2017 • wikinews

In Amsterdam-Zuidoost is vanavond de Bijlmerramp, die vandaag precies 25 jaar geleden is, herdacht. »»

Gemeente Amsterdam gaat ABP aanspreken op duurzaamheidsbeleid

2 oktober 2017 • wikinews

Pensioenfonds ABP heeft op een aandeelhoudersvergadering van Shell tegen een motie gestemd waarin het bedrijf wordt opgeroepen om transparant te zijn over zijn bijdrage aan de klimaatakkoorden van Parijs. Het gemeentebestuur vindt dat het stemgedrag van ABP vragen oproept en gaat hierover in gesprek met het pensioenfonds, zo blijkt uit de beantwoording van raadsvragen over activiteiten van Shell. »»

Amsterdam gaat auto's op de stoep aanpakken

1 oktober 2017 • wikinews

Vanaf morgen worden in Amsterdam scanauto's ingezet om foutgeparkeerde auto's te bekeuren. Tot nog toe werden de scanauto's alleen gebruikt om te controleren of er parkeergeld is betaald voor auto's in parkeervakken. »»

Meldplicht voor online verhuur in Amsterdam

1 oktober 2017 • wikinews

Inwoners van Amsterdam die hun huis via internet aan toeristen verhuren moeten dat vanaf vandaag melden bij de gemeente. Deze maatregel komt bij eerder genomen beleid, waar onder andere al was bepaald dat er maximaal 60 dagen per jaar mag worden verhuurd. Amsterdam wil dit nu verder verminderen tot 30 dagen. »»

Vorige | Artikelen 11-15 | Volgende