PvdA wil hoorzitting over woningmarkt met prins Bernhard jr

18 november 2017 • wikinews

Het Amsterdamse gemeenteraadslid Marjolein Moorman (PvdA) wil maatregelen om beleggers te weren die huizen opkopen en prijzen opdrijven. Ze wil over dat onderwerp een hoorzitting organiseren waar ook prins Bernhard jr welkom is. »»

Fietsmerk wil adverteren met fietskoeriers en bruid op bagagedrager

16 november 2017 • nua

Castingbureau Media Casting NL zoekt fietsers voor een reclame voor maker van retrofietsen Veloretti. Ze willen Amsterdamse fietstradities in beeld brengen als «een bruid achterop een fiets, dronken studenten die vastzitten in een tramrail, fietskoeriers die door de stad razen en een moeder met twee kinderen op de fiets en boodschappentassen aan het stuur». »»

Anne Frank Stichting koopt woonhuis Anne Frank op

16 november 2017 • wikinews

De Anne Frank Stichting heeft het huis aan het Merwedeplein waar Anne Frank woonde, opgekocht van woningcorporatie Ymere. Ymere had op zijn beurt het pand in 2004 gekocht en het in de oorspronkelijke stijl gerestaureerd. »»

Kritiek op afschaffing minimumloon voor mensen met arbeidsbeperking

15 november 2017 • wikinews

De nieuwe regering van VVD, CDA, CU en D66 wil een half miljard bezuinigen op werkenden met een arbeidsbeperking, waardoor zij minder gaan verdienen dan het minimumloon. Het gaat om loondispensatie, waarbij de gemeenten het loon optrekken naar minimumniveau. Door de nieuwe maatregel zal de stijging niet meer kunnen zijn dan 70% van het minimumloon, ofwel bijstandsniveau. Want als het loon hoger wordt dan daalt de uitkering. »»

Parkeerplekken wijken voor fietsers in Frederik Hendrikstraat

14 november 2017 • wikinews

In de Frederik Hendrikstraat in Amsterdam-West worden 19 parkeerplekken opgeheven om ruimte te maken voor voetgangers en fietsers. Ook worden er driehonderd fietsparkeerplekken bijgeplaatst. Dat meldt de Westkrant. »»

Artikelen 1-5 | Volgende